30 Nisan 2010

Çay Molası - Sinema&Dizi

Anne olalı artık eskisi kadar çok sinema/dizi izleyemiyorum. Bütün dizilerime ara verdim diyebilirim. Lost hariç :) Gerçi onun da son 5 bölümü beklemede. Merak ediyorum ancak Tuna uyuduktan sonra ev işleri, yorgunluk, annelik üzerine kitaplar vs. olunca erteliyorum. İzlemeyi özlediğim dizilerim de var; House M.D., Grey's Anatomy, Smallville, Heroes gibi. Şu an önceliklerim farklı olduğundan ara verdim keyifli dizilerime. Babamız bu haftadan sonra daha rahat olacak, o zaman belki bize olan desteğini artırınca bana da dizi izleme fırsatı doğar. Hepsi olmasa da Lost'ları izlemeliyim.

Bebekler Yolda

Bu aralar arkadaşlarımın çoğu hamile. Bir sürü yeni bebek katılacak aramıza. Anne adaylarında tatlı telaşlar, keyifli alışveriş heyecanları var. Bebeklerle ilgili her şey beni de çok keyiflendiriyor. Yeni yeni bebek odaları, oyuncaklar, cici kıyafetler, hediyelikler vs. Ben de aklıma gelmişken hamile arkadaşlarıma kapı süsleri, anı defterleri, oyuncaklar ve hediyeliklerle ilgili güzel bir siteyi önereyim dedim. Ben kapı süsümü ve albümümüzü Fiyo Junior'dan almıştım.

29 Nisan 2010

Bebek Modası :)

Çok yorgun hissediyorum bugün. Haftanın sonuna yaklaştıkça yorgunluk iyice beliriyor sanırım. Dün akşam oğlumla banyo günümüzdü. Serdar 8 gibi geleceği için baş başa bol bol vakit geçirdik. Dans ettik, banyoda oyunlar oynadık, yürüme denemeleri yaptık vs. Bir yandan da Tuna arabasında otururken evdeki işleri yapmaya çalıştım. Babası geldiğinde de birlikte top oynadılar. Bu aralar en sevdiği oyun babasının onu kollarından tutarak topun peşinde gezdirmesi. Topa vurup ilerlediğini görünce çok heyecanlanıyor. Bugün de Tuna'yla yürüyüşe çıkacağız. Dışarı çıktığı günler çok daha mutlu oluyor.

Anne İş'te

Önce Montessori mail grubunda önerilen Adem Güneş'in Annelik Sanatı'nı okumaya başlamıştım ama çok merak ettiğimden dayanamayıp Prof.Dr. Sabiha Paktuna Keskin'in "Anne İş'te" kitabını dün gece Tuna uyuduktan sonra bir çırpıda okuyuverdim. Bir kere okumak yetmez, eminim ki bir kaç kez daha okurum. Adem Güneş'in kitabı da güzel tabi ama beni çok içine çekmedi. Anne İş'te'nin konusunu tam da benim merak ettiklerimi içerdiğinden sanırım beni içine aldı diyebilirim.

28 Nisan 2010

Yemek Menüsü - Yumurta alerjisi

Tuna'nın günlük yemek menüsü;

08:30
Kahvaltı: Suda bekletilerek tuzu alınmış beyaz peynir(bazen labne peyniri), köy ekmeği, şekersiz doğal reçel ya da pekmez, 2 günde bir yumurta, haftada 2 kez ceviz rendesi
11:00
Meyve: Muz, Kivi,Elma rendelerine bayılıyoruz
12:45
Anne: Her öğle arası eve gittiğimde biraz da olsa emiyor.

Kitaplar, oyuncaklar

D&R'dan kitaplarımız geldi. Hepsi hakkında detaylı incelemeler sonrasında yazı yazacağım. Bir tırtılın kelebeğe dönüşmesini anlatan kabartmalı "The Very Hungry Caterpillar" a bayıldım. Tuna için henüz erken biraz daha büyüdüğünde onunla birlikte bu kitabı okumak için çok heveslendim. Ayrıca kitabın kuklalı küçük boyutu da varmış. O da işlevsel görünüyor. Ben Şu an Annelik Sanatı kitabını okumaya başladım, sonra Sabiha Paktuna Keskin kitapları ile devam edeceğim.

23 Nisan

23 Nisan'da neler yaptık? Aslında oğlumla birlikte bayramı izlemeye gitmeyi çok istiyordum. Ama ne yazık ki olmadı. 19 Mayıs'ta gideceğiz umarım.

Tatilde babane, büyükbaba ve halamız vardı. Hep birlikte güzel kahvaltılar, sahilde gezintiler yaptık. Tuna çok mutluydu. Sevgi yumağı içerisinde bol bol şımardı. Kalabalığı seviyor. Gezmeye bayılıyor. Bol bol güneşlendi. Bol bol yemek yedi.

20 Nisan 2010

Annelik Listem

Anne olduğumdan beri birçok deneyim yaşadım. Tecrübesizlik, panik, heyecan, huzursuzluk, yanlışların yanında içgüdüsel çok doğru davranışlar da oldu. Ama şu an kendimi daha bir olgun daha anne hissediyorum. İlk 4-5 ay neyi nasıl yapacağımı öğrenerek geçti diyebilirim. Ayrıca daha sabırlı ve rahat olmayı da öğreniyor insan. İlk başlarda Tuna uyumadığında bütün gece uyumayacak diye bir korku beni sarıyor ve çok geriliyordum. Gerçi bu korkumda haksız da sayılmazdım.

FisherPrice İç İçe Giren Halkalar

Tuna'ya bu oyuncağı almayı düşünüyorum. Ama bir arkadaşıma bahsettiğimde kendisine hediye geldiğini ancak bebeğe zarar verebileceğini düşündüğü için kaldırdığını söyledi. Ben genelde netten sipariş verdiğim için inceleme olanağı bulamadım. Halkaları çıkardıktan sonra kalan çubuk çocuk üzerine düşerse tehlike olabilir dedi ama bilemiyorum. Belki kontollü oynamasına izin vereceğim bir oyuncak olur. Oynadıktan sonra kaldırırım. Kullananlar var mı acaba? Çok eğlenceli bir oyuncak gibi görünüyor.

Babane - Büyükbaba


Tethys

Bu kartları çok beğenerek aldım. Ayrıca iki arkadaşıma da hediye olarak almıştım. Henüz Tuna kartlarla oynayacak yaşa gelmedi o nedenle işlevselliği konusunda bir bilgi veremeyeceğim ama bana çok eğlenceli ve öğretici geldi.

Kitap Siparişlerim

Kitap okumayı her zaman çok sevmişimdir. Genelde roman okumayı severim. Ama hamilelik sürecinden itibaren annelikle, bebek-çocuk gelişimiyle ilgili kitaplar favori listemde 1. sıraya yükseldi. Üyesi olduğum montessori mail grubunda birçok kitap önerisi vs. ile karşılaştım. Bir de kuzenimiz Elif'in önerisi üzerine Sabiha Paktuna Keskin kitapları...

Dişler Yolda...

Bugünlerde diş kaşıma olaylarımız hat safhada. Bir dişimiz patladı ama diğerleri yolda. Umarım bu dönemi çok zorlanmadan atlatırız. Bir iki haftadır bir huzursuzluk, sürekli emerek uyuma isteği ve mızmızlanmalar dişin yakında patlayacağının belirtisi olmuştu zaten.

İlk Diş

18.04.2010 tarihi itibariyle Tuna'mız ilk dişini patlattı. Hemen yazmak istemiştim ama bu aralar baba -oğul hastalıklılar. Mide bulantıları, bağırsak problemleri. Neyse ki Tuna çok fena değil. Eşim de serumlarla vs. kendini toparladı. İlk dişi ben gördüğüm için oğluma hemen atlet-külot aldım. Bazı arkadaşlar bunları al dedi. Bazıları da bakır, gümüş al diyor. Bakır nerden bulacağım altın alsam olmaz mı? :)) En yakın zamanda da diş buğdayı yapmak istiyorum.

16 Nisan 2010

Anılar

İlk fotolardan;

40 Çıkarma

Uykusuzluk, stres, panik. İlk 40 gün mutluluğumun gölgelenmesine neden oldular. Aslında ne harika ne muhteşem duygu anne olmak. Ama bebeğiniz kolik sancıları çekip gün boyunca ağlarsa sakin olamayıp üzülmeyeyim anne olmanın keyfini ve mutluluğunu süreyim de diyemiyorsunuz. Sürekli ağlayan bir bebek ve ne yapacağını bilemeyen insanlar olarak şaşırıp kalıyorsunuz. Annem ve kayınvalidem vardı ilk günlerimde yanımda. Annem bebek bakımı konusunda çok tecrübelidir ama ilk defa böyle bebek görüyorum hiçbir şey çare etmiyor diyerek pes etti sonunda. Kayınvalidem de stres içinde elinden geleni yapmaya çalıştı ama ne çare. Öyle böyle derken günler akıp geçti. 40 çıkarma seansından sonra daha bir olgun daha sabırlı bir anne oluverdim sanki. İşte insan beynini şartlayınca 40 güne sonrasında bir rahatlama oluyor. Keşke 15-20 gün olsa ama vucüt, hormonlar ve bebeğin dünyaya alışması için 40 gün gerekiyor belki de.

15 Nisan 2010

Maclaren Hafif Puset

Kesinlikle çok menunum. Maclaren'in "0" aydan itibaren kullanılan ikili setleri de var onlar da çok güzel ama pahalı ve daha ağır gibi geldi bana. Ama "0" ayın da bebeği hiç rahatsız etmeden istediğiniz gibi arabadan pusete pusetten arabaya alma avantajı var.

BabaSling ve Mama Sandalyesi


7,5 aylık geçmişimize ara ara döneceğim. Şimdi bir alışveriş önerisi. Geçen ay aldığım ve memnun kaldığım BabaSling. Keşke daha önce alsaydım dediklerimden. İlk zamanlar da çok işime yarayabilirdi. Sizin bebeğiniz de benimki gibi kucakçıysa çok yardımcı oluyor :))

Doğum


9 AY

Tuna’yla ilgili bölümlere geçmeden önce hamilelik sürecimden de biraz bahsetmek istedim. Zor zamanlar çabuk unutulurmuş misali hamileliğimle ilgili pek zorluk hatırlamıyorum. Sadece ilk üç ay mide bulantıları, kokuya hassasiyet vs. olmakla birlikte uykum çok gelmişti. 4-8 ay süper hareketli canlı bir hamileydim. 9. ayımda da hareket konusunda bir sıkıntım yoktu ancak geceleri sıcaktan bunalma ve nasıl yatsam hangi yana dönsem sıkıntıları ve hareket sayma stresi beni birazcık yormuştu. Geneline baktığımda çok keyifli bir hamilelik süreci geçirdim.

14 Nisan 2010

Hoşgeldim :))

Anne olduğumdan itibaren bebek ve çocuklarla ilgili her türlü siteyi, blogları vs. takip eder oldum. Bulduğum her boş vakitte kendimi blog okur halde buluyorum. Bir çok şey öğreniyorum ve yaşadığım sıkıntıları heyecanları başka ağızlardan dinliyorum.
Related Posts with Thumbnails