26 Mayıs 2010

{BeBeK Alışverişi Önerileri}

Şöyle bir düşündüğümde etrafımdaki hamile arkadaşlarım 10-15 kişiyi buluyor. Ne güzel. Önceden etrafımda bu kadar hamile yoktu sanki. Ya da anne olunca daha bir farkında mı olunuyor durumun bilmiyorum. Hamilelik-bebek sohbeti çok eğlenceli ve bu kadar hamilenin etrafımda olması beni mutlu ediyor. Hatta yakın arkadaşlarım hamileyken alışveriş, hediyelikler vs. olaylarına da dahil olunca yeniden keyifli bir sürece katılmış oluyorum.

25 Mayıs 2010

"BABA'mızdan ..."

(Çok hoşuna gitmeyeceğini bilsem de bir foto eklemek istedim - Yazan:Anne:))

Bugün oğlum ve eşimin sitesinde ilk defa yazma fırsatı buldum. Eşim bana bu fırsatı bugünün Tuna'nın 9'ncu ayı olması sebebiyle verdi. Hep derler ya şu kadar gün, ay, yıl oldu ama nasıl geçti anlamadım diye. Ben size bu klişe lafın tersini düşündüğümü söyleyeceğim.

9. AY


Tuna bugün itibarıyla 9 aylık oldu.

"Aile Buluşması - II" - {İlk Bisikleti}

Sonunda asker dayımızla buluştuk. Oldukça iyi görünüyordu. Biraz zayıflamış, bronzlaşmış. Biraz daha olgunlaşmış. Tuna'yla bol bol oynadılar. Diğer dayımız da Tuna'ya çok düşkün. O da bol bol şımarttı. Dedesi, ananesi, teyzesi derken bu kadar şımarıklıktan sonra evde bize neler yapacak düşünemiyorum.(Üstteki fotoğrafta askerden gelen dayımızla)

"Aile Buluşması - I" - {Kahvaltı}

Kardeşimin askerden dönüşü nedeniyle Cumartesi günü "babaevi"mize doğru yola çıktık. Yola erken çıktığımız için Tuna yolda çoğunlukla uyudu, uyumadığı zamanlarda da beni oldukça yordu :))

20 Mayıs 2010

" :)) "

Doktora gittik içimiz rahatladı. Beze, boğazlarındaki rahatsızlıktan olmuş. Geçer dedi doktor. Bir şurup yazdı. Moralim düzeldi. Gerçi bu ara hem boğaz rahatsızlıkları hem diş problemleri Tuna'da bir rahatsızlık var. Eski neşesi daha tam yerine gelmedi. Umarım yakın zamanda herşey yoluna girer.

18 Mayıs 2010

" :(( "

Tuna'nın lenf bezi şişti sanırım. Boğazında bir beze belirdi. İş çıkışı hemen doktora gideceğiz. Kendi doktorumuz konferans için şehir dışında olduğundan başka bir doktora gideceğiz. Bu doktor da iyi bir doktormuş. Bu beze büyük ihtimalle boğaz şişkinliği nedeniyle oluştu. Vücut enfeksiyonla savaşırken lenf bezi şişebilirmiş. Bu da iyi bir şeymiş. Vücudun direnç gösterdiğini gösteriyormuş. Ama bir durum daha var o da Kabakulak. Bakalım doktor ne diyecek.

17 Mayıs 2010

{ Haftasonu } & {Pazartesi Sendromu :(}

Bugünler çok yoğun geçiyor. İş yerinde her zamanki yoğunluk. Evde de bahçe keyfi, bahar şenliği, sabah kahvaltıları, gezmeler, temizlik vs...

@ Perşembe iş çıkışı simit alıp eve gitmiştim. Hülya Abla da patatesli pay ve mercimek köfte yapmış. Bahçede bol bol keyif yaptık.

12 Mayıs 2010

Yine Geçmişe Bir Bakış - Tuna "5" Günlük

Süpriz ziyaret fotoğraflarından. Özge'nin makinasıyla çekilenler...

" Emekleme :)) "

Tuna 12.05.2010 akşamı itibariyle emeklemeye başladı diyebiliriz. İstediği yere sürünerek ulaşabiliyor. Henüz dizlerinin üzerinde duramıyor. Ama yakın zamanda o da olur gibi. Hem güzel bir olay hem de bizim için zorlu bir süreç başlıyor. Hele ayaklanınca babanesinin deyimiyle "festival" başlayacak :)

Özel İstek - {Eskilerden Bir "Demet"}

Bizimkilerle ne zamandır pek görüşemediğimizden fotolar genellikle geçmişten. Bir sonraki buluşma kesin bol fotoğraflı olacak :)

Anneannemizle;

Dayılar...

Tuna'nın iki tane dayısı var. Büyük dayısı askerde ve gelmesine 4 gün kaldı... Biz o gün görüşemesek de 10 gün sonra buluşacağız. 6 aydır görüşemiyoruz. Hevesle büyük günü bekliyoruz. Küçük dayımız da dün gece bize uğradı. Aslında farklı şehirlerde yaşıyoruz. Bir arkadaşının bu tarafa işi düşünce hemen arabaya atlayıp o da gelmiş. "Tosun"umu sevmeye geldim dedi ama o geldiğinde "Tosun" çoktan uyumuştu.

Tuna'yla Gezmeler - {Nilay&Serhat}

Tuna dışarı çıkmayı, gezmeyi çok seviyor. Ayaklanınca, büyüyünce evde nasıl tutacağız bu çocuğu bilmiyorum. İyi ki evimizin bahçesi var. Melahat teyzesiyle bahçede dört dönerler artık :) Biz işten gelince de bizimle. Yazın her iş çıkışında alır hemen sahile inerim diye düşünüyorum.

Aktivite - 1 {TOPRAK}

İş çıkışı eve gittiğimde Tuna'cım genelde olduğu gibi balkonda beni bekliyordu. Arabamızı görür görmez ellerini çırpmaya başladı yine. Gerçi bütün kırmızı arabalara aynısını yapıyormuş :)) Dün hava çok güzel olduğu için balkonda vakit geçirelim diye düşündüm. İçeriye girmeyi hiç istemiyor zaten. Ama büyük bir hata yaparak

11 Mayıs 2010

Naylon Poşet Savaşları - I

Bugün güzel bir blogla tanıştım: "Pazar Filesine Dönüş". Naylon poşet yerine pazar filesi, bez torbalar ya da başka alternatifler üreten bir blog. Kesinlikle bir bakmalısınız. Elimizden gelenin daha da fazlasını yapmak için bizi heveslendiren bir yer.

10 Mayıs 2010

Tuna'nın OYUNcak Dolabı - KİTAPlığı

Babamız bu işe biraz bozuldu ancak Melahat teyzemiz ve benim için çok süper oldu. Serdar için de okumadığı ve yakında okuyabileceği kitaplar için tv sehpasında bir bölüm ayarladım :) Ama yine de kutuladıklarım arasından da okumak isteyecekleri olabilirmiş. Ben de "açarız kutuyu alırız, nasıl olsa listemiz var" deyince konuyu tatlıya bağladık.

Baba & Mama

Tuna'nın meyvesini babası yedirirse;

1- Mama sandalyesini kullanmazlar.
2- Önlük ve surat yapış yapış meyve içinde kalır.
3- Sonunda Tuna suyunu da üstüne döke döke kendi içer :))

Yiğit Abisinin Sünneti - "Maşallah" :))

Tuna'nın Yiğit abisi Cumartesi günü sünnet oldu. Biz de ziyaretlerine gittik. Yiğit çok olgun ve cesurdu. Hepimizin çok hoşuna gitti. 3 hafta sonra da düğün var. Fotoğraf makinamı götürmeyip kameramla fotoğraf çektiğim için fotolar biraz karanlık olmuş :(

7 Mayıs 2010

Bizde "Aşk-ı Tuna", Sizde ?

Doğum Fotoğrafçınız...

Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Fotoğrafçılık kurslarına katılmışlığım da var ancak hala profesyonel bir makina edinemedik. Dijitallerle idare ediyoruz. Bu yakınlarda bir tane almayı düşünüyorum. Şimdi bu fotoğraf merakı nereden aklına geldi diyeceksiniz. Geçenlerde bir arkadaşımız doğum yapmıştı. Doğum fotoğraflarını da ünlülerin doğum fotoğrafçısı "Şengül Pallı" çekmiş. Çok beğendim, çok hoşuma gitti. Değişik pozlar için fikir alabilirsiniz.

Siz Organik Misiniz ?

Organik yaşam için neler yapmalıyız? Organik bebek, organik anne, organik, organik, organik... Sanki artık herşey inorganik :) Bir-iki hafta önce kansere neden olan olaylarla ilgili Prof.Dr. Erkan Topuz'un bu yazısını okuyunca çok moralim bozuldu. Kırmızı ajandama hemen bir liste yaptım.

6 Mayıs 2010

Fıstık & Tuna ;))

İki gün önce bir arkadaşımıza geçmiş olsun ziyaretine gitmiştik. Çok tatlı iki tane kızları var. Küçüğü Tuna'dan 9 ay büyük bir afacan. Pıtır pıtır yürüyor. İlk başta çok çekingendi. Sonra sonra açıldık. Fıstık yapıp yanaktan makas alıyor. Tuna'ya da fıstık yaptı bol bol.

Dan Dan Dani Dandani ;)

Bugün hiçbirşey yapacak halim yok. Çok yorgunum. Dün gece doğru düzgün uyuyamadım. Tuna'nın 3. dişi yolda sanırım. Çok sık uyandı, çok sıkıntısı vardı oğluşumun. Rüyamda bile diş gördüm. Tuna'nın üst dişleri çıkmış parıl parıl parlıyorlardı. Baktım hemen rüya tabirine. Baba tarafından akrabaların mutluluğuna, hayrına yoruluyormuş. Alt dişler olsa idi anne tarafı olacakmış ? :)))

5 Mayıs 2010

Miriam Stoppard Serisi {1} - Bebek Oyunları

Bebekler oyun oynarken neler öğrenir? Bebekler ve çocuklar oyun oynarken pek çok becerilerini geliştiriler. Oyun oynamak, bebeğin kelime haznesini zenginleştirip onu paylaşımcılığa ve dostluğa teşvik ettiği gibi, zihinsel ve bedensel gelişime katkıda bulunarak ebeveyn-bebek ilişkisini kuvvetlendirir. (Bebek Oyunları kitabından alıntıdır.)


Hıdrellez 2010 ! :))

Hemen Bir Gül Ağacı Bulun! Bu gece dilek dileme zamanı ;)

Tuna'yla Gidilesi MEKANlar {2}

Havalar biraz daha ısınır ısınmaz Tuna'yla gidilecek mekanlar arasında Sapanca da yer alıyor. Sapanca yazları sıkça gittiğimiz bir mekan.

4 Mayıs 2010

Tuna'yla Gidilesi MEKANlar {1}

Bebekle Gidilesi Mekanlar sitesine bakarken ben de daha önce gittiğimiz ve Tuna'yla da gitmeyi istediğim mekanları paylaşmak istedim. Öncelikle geçen yaz tatilimizi geçirdiğimiz Hillside Beach Club'dan başlamak istiyorum.

Doğuma Hazırlık Dönemi

Doğuma hazırlık döneminde bir sürü planlar yapmıştım. Gerçekleşmese bile plan yapmak hayatımın vazgeçilmez bir parçası. Hediyelikler, temizlik ve bebek ihtiyaçlarının yanı sıra yatak odam nasıl olsun, yeni pike takımları, yatak örtüsü, doğumda giyeceğim pijama-sabahlık takımlarını da planlamıştım :)) Gerçekten eğlenceli bir süreçti benim için.

Süprizler

Keşke şu blog yazma olayına daha önce başlasaymışım. Yani hamilelik öncesi bir blog açmıştım ama pek birşey yazmamıştım. Sonrasında da hamilelik sürecimde işlerin aşırı yoğunluğu vs. derken tamamen vazgeçmiştim. Ama şimdi sürekli bir yazma, paylaşma isteği duyuyorum. Sanırım bu istek de Tuna'nın büyümesini, yaptıklarını paylaşma isteği.

3 Mayıs 2010

Bebekler Gün Gün Değişiyorlar...

Zaman ne çabuk geçiyor... Tuna'nın babanesiyle birlikte olduğu bu fotoğrafı yeni gördüm. Büyükbabası çekmiş, biz görmemiştik. Hem çok beğendim hem de Tuna ne kadar değişmiş bir kez daha anladım. Her gün değişiyor bebekler. Sürekli fotoğraf çekmek gerek bence. Her değişimini yeniden izlemek çok keyif verici çünkü.

İlk Arabası ve Gecikmiş 23 Nisan Fotoğraflarından...

Tuna ilk arabasını çok sevdi. Ayakta tutarak ilerlemek için hala biraz küçük. Tam dengesini sağlayamıyor. Ama üzerinde çok güzel oturuyor. Ayaklarını da öne doğru uzatıp sürdüğümüzde çok eğleniyor. Tabi bizim bel ağrıları arttı bu arada. Eğilerek sürmek çok zor :))

1 Mayıs 2010

Mozart Tuna :)

Tuna'yla her akşam dans ettiğimizi daha önce söylemiştim. Ve çok da yararını gördüğümü. Bir kere çok mutlu oluyor ve benimle iletişimi artıyor. İkincisi bu sayede klasik müzikleri de dinlemiş oluyoruz. Hamileyken de elimden geldiğince klasik müzik dinlemeye çalışmıştım. Şimdilerde Tuna'yla "Happy Baby Series -Love Songs" dinliyoruz. Yaptığım araştırmalarda bebek müziğinin bebeklerimizin entelektüelliği için avantaj sağladığını okumuştum. Bebeklerin beyni herşeyi kaydettiği gibi etraftaki sesleri de sürekli kayıt ediyormuş. Tabi güzel sesler kayıt edilince de güzel şeyler ortaya çıkıyor demek ki. Nette bebek müziğinin faydalarından şöyle bahsediliyor:
Related Posts with Thumbnails