5 Mayıs 2010

Miriam Stoppard Serisi {1} - Bebek Oyunları

Bebekler oyun oynarken neler öğrenir? Bebekler ve çocuklar oyun oynarken pek çok becerilerini geliştiriler. Oyun oynamak, bebeğin kelime haznesini zenginleştirip onu paylaşımcılığa ve dostluğa teşvik ettiği gibi, zihinsel ve bedensel gelişime katkıda bulunarak ebeveyn-bebek ilişkisini kuvvetlendirir. (Bebek Oyunları kitabından alıntıdır.)


Geçenlerde D&R'dan aldığımız Dr. Miriam Stoppard kitaplarımızdan birincisiyle Tuna'yı tanıştırdım. Bu kitap 6-18 ay bebekler için uygunmuş. Kitaptan detaylı şekilde bahsetmeye çalışacağım. Kitaba sahip olmayan anneler de bu oyunları bebeklerine oynatabilirler. Kitabın yanında bir de parmak kukla var. Bu kuklayı parmağınıza geçirip oyunları oynuyorsunuz. Bu kuklanın adı "Bebek Tavşan". Tuna Bebek Tavşanı çok sevdi ve hemen yemek istedi :))

Öncelikle bu serinin 2007 yılında "Mother and Baby Ödüllerinde" en iyi bebek oyuncağı ödülünü kazandığını ve dünyada 20 milyondan fazla sattığını söylemeliyim.

Sayfaların neredeyse hepsinde yuvarlak bir pencere var ve bebek tavşanı buradan uzatarak hareket ettirebiliyorsunuz.

1. bölüm - Gıdık, Gıdık!

Bebek Tavşan'a "merhaba" diyoruz. Bebek tavşan geliyooor diyerek bebeğimizin ayaklarını gıdıklıyoruz. Sayfadaki deliğin içinde oynatarak şarkılar söylüyoruz.

2. bölüm - Ce - eee! Bebek tavşan nerede ? İşte Burada!

Bebek tavşanı eşyaların altına saklayıp-çıkarark ce-eee oynuyoruz. Saklayıp sayfadaki delikten çıkarıyoruz. Ayrıca sayfada bazı giysiler var ve arkalarına bakarak bebek tavşan resmini bulmaya çalışıyoruz. Tuna Ce-eee'yi çok sevdi. Farklı yerlerden çıkarınca heyecanla bebek tavşanı arıyor gözleri.

3. bölüm - Hoppidik Hop!

Haydi bebek tavşanı hoplatalım. Saklayalım ve havaya zıplatıp, bebeğimizi şaşırtalım. Bebek tavşan kulaklarını sallıyor. Hadi bebek tavşanın ellerini çırpalım. Şak şak şak!

4. bölüm - Ding, dong!

Müzik yapalım. Bir tecere ve kaşıkla da olabilir. Hadi şarkı söyleyelim. Müzik dinleyip el çırpalım. Tuna artık müzik duyunca kıpır kıpır kıpırdanmaya başladı ;))

5. bölüm - Foş, foş!

Haydi bebek tavşanla su oyunları oynayalım. Su dökelim, fışkırtalım, damlacıklar yapalım. Su oyunları kesinlikle çok zevkli.

6. bölüm - İyi geceler!

Haydi bebek tavşanla beraber bir masal kitabı okuyalım. İyi geceler bebek tavşan...

Bebeğiniz sayfaları çevirirken sayfalardaki bebek resimlerine de oldukça ilgi duyabilir. Tuna kitaba bakmayı da çok seviyor. Büyüdükçe daha da ilgisini çekebilir diye düşünüyorum. Ayrıca kitabın sonunda oyunların bebeğe faydaları ve ebeveynler için oyunları oynarken neleri konuşmalı önerileri bölümleri mevcut.

İyi oynamalar ;))

2 yorum:

  1. oooh ne güzel bizimki gelene kadar sen baya tecrübeleneceksin bu konuda. artık sen bana Tuna'cım da Ege Çınarcıma öncülük eder :))

    YanıtlaSil
  2. İlk defa olur sanırım :)) Genelde ben hep senden yardım alırım. Bu sefer önce doğurdum, böyle oldu :)) Çınar'cım hayırlısıyla gelsin bir bakalım, herşeyiyle ilgileniriz. (bize fırsat kalırsa;))

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails